польша-ужгород - Форум
[ Нові повідомлення · Користувачі · Правила форума · Пошук · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Новини та результати » Чемпіонат України » польша-ужгород
польша-ужгород
RACHMANДата: Чт, 2008-10-23, 0:48 AM | Сообщение # 1
Школяр
Группа: Перевірені
Сообщений: 17
Репутация: 0
Статус: Offline
Американський футбол - для Європи виглядає екзотично. Проте над Віслою цей вид спорту вже декілька років існує і навіть має певні здобутки. Гість нашої передачі Єнджей Стеншевський - президент Польської Ліги Американського Футболу.
"Ужгородські Бійці" хочуть зіграти в польському чемпіонаті з американського футболу

Пане президенте, американський футбол - це дуже видовищний вид спорту, і навіть дуже популярний... але передусім за океаном. Як трапилося, що американський футбол пустив своє коріння в Польщі.

- Молоді люди почали зустрічатися, грати, почали створюватися перші команди, які і розвили власну організацію. І в жовтні 2004 році ми започаткували чемпіонат, в якому взяли участь 4 команди. А в цьому році ми вже маємо 2 ліги - першу і другу, в яких грає 17 команд, 600 футболістів - в чемпіонаті, а в державі взагалі 1000 гравців. Силою такого приросту є те, що займається цим група людей, які захоплені цим спортом. Отже, його не було нав'язано з-за океану. Це спорт, який йде з сердець молодих людей.

В мене перед очима список команд польської ліги, і звертає на себе увагу такі досить класичні заокеанські назви Варшавські Орли, Вроцлавські Дияволи, Краківські Тигри... Це, як я розумію - така традиція...

- Так це футбольна традиція в багатьох державах, хоча б на Україні, де колись була дуже міцна ліга. На сьогодні вона дещо підупала, але помітні сигнали, що український чемпіонат відроджується.

Як цікавинку, можу сказати, що команда з Ужгороду – Ужгородські Бійці (Warriors)- прийняла рішення в наступному сезоні увійти до польського чемпіонату. Чи вдасться - побачимо, може навіть з Україною проведемо матч юніорських команд до 21 року. А повертаючись до назв - дійсно це традиція. Частиною назви є назва міста, регіону або інша географічна назва - наприклад „Pomorze Seahawks” (Морські Яструби з Помор’я), друга частина - це назва звіря, або ж щось інше, що закликає до боротьби. Наприклад „Scyzoryk Kielce” (Scyzoryk – це швейцарський ніж). Самі команди розуміють, що назва – це своєрідний код американського футболу.

2007 рік став для Польського Союзу Американського Футболу дуже вдалим. Ви стали членами світових організацій.

- Так, дійсно, ми стали членом Європейської федерації американського футболу, та Світової федерації американського футболу. Це нас порадувало, адже Європа і світ звернули увагу на те, як важко ми працюємо, та які ми маємо величезні амбіції. Ми прямуємо до своєї мети великими кроками. Можливо, за декілька років повстане в Польщі напівпрофесійна або професійна ліга.

Я так розумію, що за аналогією зі звичайним футболом, футбол американський має свої європейські кубки. Чи польські клуби беруть участь в цих розіграшах.

- Так звичайно. Тут можна провести аналогію зі звичайним футболом. Європейська федерація проводить розіграші Ліги Чемпіонів - Іуробол - такий собі Кубок Європи, а також кубок Європейської федерації Американського футболу. Власне в цьому році польська команда вперше взяла участь в європейських турнірах. Була це команда „The Crew Wrocław” - чемпіон Польщі. Ну, результати були дуже слабенькі, але важко сподіватися на краще, адже традиції цього спорту в нас дуже молоді. Отже час на високий спортивний рівень ще прийде і я в цьому переконаний.

На матчі чемпіонату Польщі з Американського футболу у Вроцлаві прийшло 3 тисячі глядачів, навіть більше ніж на деякі матчі звичайного футбольного чемпіонату. Звідки таке велике зацікавлення таким досить незвичним для Польщі видом спорту?

- На початковому етапі зацікавлення виникало з того, що це була якась новинка, цілком новий вид спорту, про який люди чули, бачили по телебаченню, а навіть частіше в кіно.

Пізніше нас почали помічати мас-медіа і серйозно до нас поставилися. Не як до такої собі родзинки, а як до виду спорту. І з кожним днем все більше людей втягується до американського футболу. В деяких містах люди фанатично вболівають за свою команду. Як наприклад в Сілезії, там Команда „Miners” с користується шаленою популярністю, а вболівальники розмальовують себе в кольори команди перед кожною зустріччю.

Потрібно підкреслити, що ці вболівальники мають цілком інший профіль, ніж звичайні футбольні фани. Адже на американський футбол приходять цілими родинами і почуватися безпечно, не боячись футбольних хуліганів. Сподіваємося, що ця популярність буде з кожним днем рости. Пам'ятаймо, що американський футбол в Польщі - це аматорський вид спорту, проте це не означає, що ми не маємо до нього професійного підходу.

"Польське радіо"
http://www.ua-reporter.com/novosti/32406


Нам узбекам все ....
 
warrior44Дата: Чт, 2008-10-23, 1:04 AM | Сообщение # 2
Першокурсник
Группа: Користувачі
Сообщений: 39
Репутация: 0
Статус: Offline
Берлин взяли в 45...в 2006 взяли Будапешт, а теперь Воины направляются на Варшаву...(кстати там неплохие малышки есть))))

Сколько же времени и сил, нужно потратить мужчине, чтоб воспользоватся минутной слабостью женщины...)))
 
VLASДата: Чт, 2008-10-23, 11:21 AM | Сообщение # 3
Першокурсник
Группа: Тренери
Сообщений: 31
Репутация: 1
Статус: Offline
Парни, так Вы играть едете, или по малышкам? biggrin

Слов'яни Київ

Сообщение отредактировал VLAS - Чт, 2008-10-23, 11:21 AM
 
warrior44Дата: Чт, 2008-10-23, 11:35 AM | Сообщение # 4
Першокурсник
Группа: Користувачі
Сообщений: 39
Репутация: 0
Статус: Offline
VLAS, одно другому не мешает biggrin

Сколько же времени и сил, нужно потратить мужчине, чтоб воспользоватся минутной слабостью женщины...)))
 
RB33Дата: Чт, 2008-10-23, 4:30 PM | Сообщение # 5
Школяр
Группа: Користувачі
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
возьмите меня :))

Севастопольские Титаны
 
Evgen13Дата: Чт, 2008-10-23, 5:28 PM | Сообщение # 6
Випускник коледжа
Группа: Тренери
Сообщений: 51
Репутация: 0
Статус: Offline
нах вам ті полячки, там в Ужгороді мало чи що? щоб у нас такі були я б нікуди ногую звідти!

Новости американского футбола на сайте http://american-football.ru/
 
VLASДата: Чт, 2008-10-23, 6:09 PM | Сообщение # 7
Першокурсник
Группа: Тренери
Сообщений: 31
Репутация: 1
Статус: Offline
Їм, схоже, мадярки вже приїлися biggrin biggrin

Слов'яни Київ
 
Evgen13Дата: Чт, 2008-10-23, 7:04 PM | Сообщение # 8
Випускник коледжа
Группа: Тренери
Сообщений: 51
Репутация: 0
Статус: Offline
Ну, яка жінка в світі відмовить українському чоловіку! Хай спробує - вих і 4 зуба нах! biggrin

Новости американского футбола на сайте http://american-football.ru/
 
Форум » Новини та результати » Чемпіонат України » польша-ужгород
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Бесплатный конструктор сайтов - uCoz